Speciality z vína a hroznů


Hroznový mošt

Čistá 100% hroznová šťáva, pasterovaná, vyrobená rakouskou metodou „kalných moštů“. Právě díky tomu, si mošty zachovávají plné hroznové aroma a neztrácejí nic z vitamínů a výživných látek. V nabídce naleznete odrůdy Ryzlink rýnský a Frankovka.

Složení: Odrůdový hroznový mošt

Balení: lahev 0,75l

Vinná kyselka – Verjus

Pasterovaný, přírodně kyselý 100% hroznový mošt, vyrobený sběrem zelených, již zaměklých bobulí hroznů odrůdy Sauvignon blanc. Přírodní, velmi zdravé, 100% hroznové dochucovadlo s širokým uplatněním v gastronomii. Ideální pro úpravu zeleninových salátů, na tlačenku, do omáček. Své uplatnění zcela jistě nalezne i při přípravě nápojů a různých drinků. Je zajímavé, že tento produkt znali již ve středověku naši předkové pod pojmem „středověký citron“. Pro své složení je doporučován lékaři jako náhrada octů.

Složení: Odrůdový hroznový mošt

Balení: lahev 0,5l, pro restaurace je možné připravit větší balení

Vinné želé

Tepelně želírované víno, případně mošt, zpracované v chutnou a pikantní želatinu s velmi širokým uplatněním. Tato specialita, původem z Francie si v dnešní době rychle nachází i spotřebitele v České republice. Pro svou delikátní chuť a aroma, je používána v gastronomii, jako příloha k sýrům, paštikám a pečenému masu, tak v cukrárenství, při výrobě pralinek, moučníků a dezertů.

Složení: Odrůdové víno, nebo mošt, želírovací směs, cukr

Balení: sklenice 0,19l, pro restaurace je možné připravit i větší balení

 



Rodinné vinařství Bartoníkovi

Penzion U Kostela Mikulčice

Tour de vinohrah